Hvalpens opvækst de første 8 uger

Hvalpenes opvækst de første 8 uger. 

Hvalpenes opvækst spiller en stor rolle, så det er vigtigt for os, at give hvalpene den bedste start på livet.

Derfor arbejder vi med “The Biosensor program” fra hvalpene er 3 – 16 dage gamle.  Hvilket er 5 øvelser der udføres en gang dagligt imellem 3 og 5 sekunder pr. øvelse.
1. Taktil stimulation – vatpind mellem hvalpens tæer
2. Hvalpen holdes med hovedet opad.
3. Hvalpen holdes med hovedet nedad.
4. Hvalpen holdes så den ligger på ryggen.
5. Temperaturpåvirkning – hvalpen sættes på en kold våd klud.

Det kan ifølge forskning gennem flere år,  have en positiv effekt og give mere robuste og mentalt stærke hunde.
Se under nyttige links.

De første 16 uger af hvalpens liv kaldes socialiseringsfasen. Det er netop der, hvor hvalpen er allermest ”modtagelig” for nye indtryk, og derfor ekstra vigtig at træne både socialisering og i miljøet.

Hvalpene vil indenfor de første 7-8 uger blive introduceret for følgende:

Socialisering: de vil derfor være tilvænnet forskellige typer mennesker end dem vi er i familien: gamle, unge og børn( børnehave) med  forskellig udseende og beklædning. De vil møde andre dyr, som det er fornuftigt at de lærer at forholde sig til.

Vi anbefaler at hvalpekøbere starter til hvalpe træning så hurtigt som muligt, da socialisering med andre artsfæller, store som små er vigtig for at kunne lære at omgås andre hunde på en god måde, og selvfølgelig få koblet lydigheds træning på med tid.

Miljø træning: de vil ligeledes være tilvænnet normal husholdning med alt hvad det indebærer af lyde og dufte. Græsslåmaskinen(alt efter årstidens hvalpe), køreture i bil og bus(egen bus), samt gåture i snor, at lære at færdes i skoven, på stranden og i byen. Have afprøvet ujævnt terræn, glatte gulve, græs (vi har en stor have) fliser og andre underlag. Forskellige udfordringer med fx at kravle ind i en kasse og op på noget der gynger osv. Vi ønsker at socialisere hvalpene, så det bliver nogle trygge, kærlige og velfungerende familiehunde.

Dette er kun et lille afsnit af de mange ting vi vil præsentere hvalpene for inden for de første 8 uger.

Se  under skema

Når hvalpen er flyttet er det hvalpekøber, der skal fortsætte det spændende arbejde med socialisering. Skemaet følger hvalpen, hvor der kan arbejdes videre fra.